Dyrk solsikkeskud

Rensning: Rens dine frø omhyggeligt, inden du sætter dem til at spire. Læs mere om rensningen her.

Iblødsætning: 24 timer

Dyrkningstid: 7-8 dage 

Smag: Lidt nøddeagtig smag

Tips fra SpireJonas: For at få succes med solsikkeskud er det ekstra vigtigt at bruge frø med god spireevne! 

Det er meget vigtigt, at solsikkefrøene IKKE tørrer ud de første 3-4 dage. Sørg for altid at dække dem til med et låg, viskestykke eller noget andet i løbet af denne periode. Så snart rødderne har rodfæstet sig, fjernes låget, og skuddene får lov til at vokse ved hjælp af sollys. 

– Solsikkeskud kan vokse godt uden jord, men jorden er lettere. I jord får skuddene større og mere kraftfulde blade.

Slipper skaller ikke engang, når de er fuldvoksne? Prøv dette:

Blødlægges 1 tsk bikarbonat

Den “klapp / børste” skyder solsikken lidt let hver dag, efter at de fik et fast greb på jorden. Se det som en meditativ handling. Et øjeblik, hvor du forlader den multitasking-verden, vi lever i, og dykker i fokus.

Både mig og andre kunder har bemærket, at der kan forekomme skimmel på solsikkefrø & nbsp; skræl. Dette kan modvirkes ved rengøring ekstra omhyggeligt i eddike og / eller bikarbonat. Alternativt, opvarm frøene til 50-60 grader gennem ledningsvand (hvis du har varmt ledningsvand) eller gennem kogt vand, der er faldet i temperaturen. Hvis enkeltfrø stadig får skimmel, fjernes disse så hurtigt som muligt og tilbage kultivering kan fortsætte 🙂 / Jonas

– Det er også vigtigt ikke at dosere for lidt. Solsikke efter 2-3 dage skal være så stor, at de dækker hinanden fra luften. Det kan tænkes, at deres egne rødder beskytter hinanden mod iltet, som ellers tørrer dem ud. Som regel skal solsikkefrø dække hele overfladen, så du ikke ser bunden. Dette er kun vigtigt, når man dyrker uden jord.