Dyrk hvedespirer og Rugspirer

For at læse om de grundlæggende principper for dyrkning af spirer, klik her.

Dosering: 1-2 dl pr. dyrkning

Iblødsætning: 12-24 timer

Vanding: Skyl spirerne med vand, når de er næsten tørre, og lad vandet løbe helt af.

Færdige efter:  2-3 dage 

Smag: Mild og melet smag

Tips fra SpireJonas: Hvedespirer spises ikke, som de er, men anvendes først og fremmest i opskrifter. Jeg bruger ofte hvedespirer i grød, brød og bøffer. 

Efter spiring kan de fermenteres. Dette gør man for at danne sunde bakterier, gøre dem mere letfordøjelige og reducere eller eliminere gluten. Dette gøres ved at placere hvedespirerne i en skål med vand, der bare lige dækker spirerne. Tag 1 teskefuld honning i for hver 2 liter vand. Lad det stå fremme med et viskestykke over sig i 2-3 døgn. Ved en vellykket fermentering skal væsken være blevet syrlig.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email