Dyrk broccolispirer

For at læse om de grundlæggende principper for dyrkning af spirer, klik her.

Dosering: 2-3 spiseskefuld pr. dyrkning

Iblødsætning: 8-12 timer

Færdige efter: 4-5 dage

Smag: Rå smag af kål

Video om hvordan de dyrkes: https://www.youtube.com/watch?v=EhVLQTp0ADs&t=16s

Tips fra SpireJonas: Der er et par ting, der kan være godt at vide, inden man dyrker broccoli-, grønkåls-, raps- og rødkålsspirer.

1. Når tiden for iblødsætning er overstået, skylles spirerne. Herefter skylles spirerne når de er tørre, dvs. at de har opsuget næsten alt skyllevandet. Hvis du anvender dyrkningsmateriale, hvor spirerne ligger oven på hinanden, skal du adskille dem med en gaffel og kigge under dem for at se, om de stadig er våde, før du atter skyller. Forvent, at det kan tage op til to dage, før de behøver at blive skyllet igen. Hvis du venter for længe med at skylle efter iblødsætning, kan frøene miste deres spiring.

2. Høst spirerne i rette tid. Efter den tredje dag begynder spirerne at vokse ind i hinanden. Hvis du er god, og der er godt med dyrkningsmateriale, kan du “løsne” spirerne under vandingen ved at skabe en masse bevægelse med vandet eller ved at løfte lidt i dem med en gaffel. Jeg lader normalt ikke denne slags spire i mere end 4 dage. 

3. Bland denne form for spirer med lucernefrø, radise og/eller linser. 

4. Vær opmærksom på, at lys vil påvirke resultatet af spirerne. Det kan give en bitterhed , som fjerner spirernes subtile og særlige smag. Dette gælder i særdeleshed for raps. 

Den mest almindelige fejl med denne art er, at du vander for ofte. Dette er en mere frugtbar sort, der kræver mere følsomhed. Husk også, at når den yderste del af spiren krymper, vil det ikke længere vokse.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email