For at læse om de grundlæggende principper for dyrkning af spirer, klik her.
Dosering: 1 dl pr. dyrkning
Iblødsætning: 8-12 timer
Vanding: Skyl spirerne 1 gang efter iblødsætning, og lad derefter spirerne stå, indtil de er tørre.
Færdige efter: 2 dage
Smag: Neutral melet smag
Video om hvordan de dyrkes: https://www.youtube.com/watch?v=VF2q-I2CIiM
Tips fra SpireJonas: “Boghvedefrø dyrkes bedst i en sigte, hvor vandet let kan løbe ud. Boghvedespirer danner en gele ved kontakt med vand, så skyl boghveden, indtil al geléen er væk. Efter iblødsætningen skylles spirerne grundigt, hvorefter de ikke behøver at blive skyllet igen, men lad dem stå, indtil de er tørre (ca. 1-2 dage).
Lad ikke boghvedespirerne blive længere end 1 cm, da kvaliteten af smagen og næringsmængden da vil blive dårligere. Disse spirer vokser bedst i et åbent dyrkningsmateriale, hvor vandet let kan løbe ud. Det fungerer fint med en si!