Dyrk mungbønnespirer

For at læse om de grundlæggende principper for dyrkning af spirer, klik her.

Dosering: 3-4 spiseskefuld pr. dyrkning 

Iblødsætning: 12 – 24 timer

Høst efter: 3-4 dage 

Smag: Frisk og sprød smag. Værdsat af de fleste!

Tips fra SpireJonas: “Mungbønner er meget lette at få til at spire! Jeg anbefaler at høste spirerne efter 3 dage, højst 4. Efter den fjerde dag vil mungbønnernes spirer få en brun hale, hvis de ikke dyrkes under højt tryk. Vokser de åbent i f.eks. en si kan de få brun hale efter allerede 3 dage. Når bønnerne har fået en lille spire, skal du være ekstra forsigtig med skylningen. Hvis de rystes for hårdt rundt, kan deres spirer gå i stykker, og så startes der en oxidering

Tip, ved at dosere ekstra meget i en spirebeholder kan vi reducere iltforsyningen, og mungbønnerne kan være længere og tykkere” – Jonas

Groddskola med Frida: 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email