Hjælp, hvad skal jeg vælge?

Hej, Spirejonas her! I dette blogindlæg giver jeg en introduktion til hvad du, både som begyndere og erfarne spiredyrkere, kan forestille dig at vokse.

Først og fremmest, inden du handler, skal du kende forskellen mellem spirer, skud og bladsalat. Enkelt forklaret er det første, andet og tredje steg som frøet tager under spiringsprocessen. Spirer dyrkes i “spirebeholder”, mens skuddene vokser på fad eller truger i jord, på SPROUTLY-GEL eller på den flade overflade med kun vand til at hjælpe. Du kan læse mere om det i spireskolen!

Så starter vi. Hvad jeg spirer mest er:

Mung bønner – sandsynligvis min favorit. Meget let at spire, billig, god base i salat og i brød! Selvom det er meget nyttigt spirer, indeholder det det spændende stof b-17.

Linser – Utrolig god smag. God som base i salat! Bland med mung bønner, ærter eller aduki bønner.

Boghvede – Utroligt nyttigt. God grundlæggende mad at spise hver dag. Jeg har det i min grød, brød, bøffer og pandekager. Indeholder vandopløselige fibre og er naturligt glutenfri og dyrkes i Sverige.

Lucernefrø – Tilbehør til klassisk mad. Utrolig frisk smag. Vokser ikke denne sort meget ofte for sig selv, den har mere i frøblandinger. Bland med kålvarianter og / eller radise!

Ærter – Ærtskud ved alle, hvad det er. Sundt og smukt! Meget let at dyrke som en skud. Fungerer godt med både grålige- og grønne ærter.

Solsikkeskud – Meget god og unik smag. Passer perfekt i salat. Meget nyttig, rig på klorofyl. Jeg skærer dem ofte ned i salaten.

Broccoli eller Grønkål – Utroligt nyttigt. Ifølge undersøgelsen indeholder broccoli 10 – 100 gange mere sulforaphane sammenlignet med almindelig broccoli (potent antioxidant). Lidt mere følsomme frø, vand ikke for ofte eller for sjældent.

Færdig frøblandinger – Dejligt at undgå at blande dig selv. Skåne-blandingen kommer fra Skåne. Spirejonas øko-mix er meget populær. Ekoexpress er grusom og meget let at dyrke!

Radise – Pebret og klar radise smag. Nogle elsker dem, andre ikke. Hvis du kan lide radise, er dette en sort at køre på ????

Løgspirer – Eksklusive spirer. Lidt dyrere, men meget god smag. Kan blandes i lucerne frø efter 4 dages spiring.

Bukkehornkløverspirer – Disse frø er meget lette at dyrke og vil være klar på kun tre dage. Spiret får en lys, frisk smag, der minder om curry. Det kan med fordel blandes i forskellige frøblandinger, ca. 30%.

Min tanke om vores beholder til dyrkning …

Spirer:

spirebeholder stakke – Min favorit. Kan spire meget i højden. Holder fugtigheden godt, måske endda lidt for god … Når du dyrker kålvarianter og løg, skal du muligvis sætte bakkerna på sneglen, så der kommer noget fugt ind. Kan købes på ekstra bakke. Fremstillet i Danmark!

Germline spireglas – Glat samling. God kultiveringsboks, lidt billigere!

Geo spireglas – Vores mest populære kulturkrukke. Meget pæn. Tillader en hel del ilt, som kan være lidt følsom. Påvirker ikke resultatet markant, men jeg kan selv tænke på lidt noget.

Spirebokboks” – Meget god spirebeholder. Stort volumen. Jeg kan virkelig godt lide denne. Godt dræningssystem som genererer de fineste spirer

Skud:

Spirebeholder stakke” – fungerer godt til skud og spirer!

Dyrkningsbeholder til skud“- Velegnet til dyrkning af skud med eller uden jord!

Keramisk fad til skud“: Stilfuldt skott, der fungerer fremragende til æreskud, radishskud osv. SPROUTLY-GEL fungerer perfekt i skålen! ????

Spireskole

Tjek vores spireskole. Her er meget info eller læs mere her i bloggen!

14 maj, 2020 af Jonas Bendroth

(Foto af solsikkeskud er taget af Linn Landin aka @Avocadoprojekt instagram)

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email